Micro:bit servobox

Iedereen die lesgeeft met de micro:bit is er wel eens tegen aangelopen: De servomotor werkt niet goed op de micro:bit. Zelf geef ik elke week micro:bitles aan leerlingen van klas 2 en daarnaast wordt de micro:bit bij mij op school op alle niveaus gebruikt in verschillende lessen. Het probleem met de servomotor is dat hij eigenlijk niet genoeg stroom krijgt van de micro:bit waardoor hij niet goed draait. Dit doosje is de oplossing voor dit probleem en heeft twee aansluitpunten voor een servomotor. Daarnaast heb je met dit doosje ook 4 pinnen die je kunt gebruiken om andere elektronica mee aan te sturen.

Klik hier om deze servobox zelf te maken in 10 stappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s